מרוץ יבנה, 7/5/2004, מנקודת מבטו של אלוף הארץ | | מאת צחי כהן
אלוף הארץ בריצת 5,000 מ' ובמרוצי שדה (מסלול ה- 3,858 מ')
ביום שישי, 7/5/2004, נטלתי חלק במרוץ יבנה, אך הפעם לא כמתחרה.
מזג האוויר חמים, במיוחד בשל שעת ההזנקה המאוחרת, הטביע חותמו חזק. למרות זאת במהלך הריצה היו 4 נקודות שתייה, שזה, בהחלט, ראוי לריצה בסדר גודל כזה. יהמר לזכות המארגנים חלוקת המים בתור בקבוקים ולא בכוסות אשר לא נשאר מהן כלום עד שמגיעות ליד הרץ. להבא מוטב שהמארגנים ידאגו שהילדים מחלקי המים בנקודות השתייה, יפתחו את הבקבוקים ויגישו לרצים, היות וזו פעולה שהרצים בין כה וכה יעשו.
בכל המקצים (מקצה עממי, מקצב תחרותי וריצת השליחים 8*300 של תלמידי בי"ס מיבנה) היו למעלה מ-400 משתתפים. ראוי לציין לשבח את יוזמת מקצה השליחים לקידום הספורט המקומי באזור ובקרב בתי הספר היסודיים.
האווירה הייתה נחמדה, מוסיקה בין האירועים, טקס סיום יפה ופרסים בכל קטגוריה (גם לתושבי יבנה).
הותיקים מחכים "לשרוף" את המסלול
ולמסלול עצמו:
המסלול היה משולב עם עליות וירידות קלות בכביש הראשי- מסלול, בהחלט, נחמד. המשטרה עצרה את התנועה ורבים יצאו מרכביהם... לעודד את הרצים. בהחלט מרומם.
7 הקילומטרים הראשונים היו, ארוכים בכ- 70-60 שניות, לדעתי ולדעת נילי אברמסקי, עמה שוחחתי בתום הריצה. 3 הקילומטרים האחרונים היו, להערכתי, קצרים בכ-3 דק', ובסה"כ כל המסלול קצר בכ-2 דק'.
רצי הצמרת גם-כן נטלו חלק בתחרות זו. המנצח, סטאין, ניצח בתחרות בזמן של 28:44 דק'. אחרי הגיע וודג' בזמן של 29:27 דק' ושלישי הגיע כוכב ביטאו בזמן של 29:51 דק'. בקרב הנשים ניצחה, כצפוי, נילי אברמסקי את אוקסנה וחגית.
הפעם הגעתי למרוץ לעבוד מטעם חברת סאקוני. מהצד זה, בהחלט, שונה: אין דריכות, ציפיות לראות אילו רצים בכירים הגיעו, להכיר את המסלול לפני וכו'...
להבא, בכדי "לקפוץ כיתה", לדעתי, יש לקבוע את מועד התחרות בשעות מוקדמות יותר עקב החודש הקייצי, או בשעות אחה"צ (כמובן שלא ביום ו'). כמו-כן יש להשתדל לא לבצע תחרות זו יום לפני תחרות אחרת (לצורך העניין- גזר). הפוטנציאל גבוה, וניתן להפוך את האירוע להפנינג גדול יותר.
על קו הזינוק דרוכים ליציאה
עוד קצת על יבנה:
העיר יבנה הצמיחה בשנים האחרונות כשרונות, כגון: איתי מגידי, טל לוי (שרץ כבר 31 דק' ב-10 ק"מ) ועוד. כמו-כן זכור לי שבית הספר גינצבורג יבנה היה תמיד מגיע בתחרויות האתלטיקה לגמר מחוזי וארצי ותלמידיו היו מהמובילים בספורט.
לסיכום,
בשנים הבאות מקווה אני שהאירוע ימשיך וימשוך יותר רצים עממיים ויהפוך להפנינג כמו מרוצים ותיקים, ואף יהפוך למסורת כמו כל המרוצים בארץ.
| | הודבק ב רביעי, מאי 12 @ 20:14:03 IDT על ידי dovev | | | | | | |
| דירוג ממוצע: 5 הצבעות: 3

| | | | | | |